Skip to main content

Synes du som er mamma eller pappa det er mye å tenke på til konfirmasjonen? Mange punkter på sjekklista? Hvilken forrett skal dere ha, hvilken hovedrett passer til den? Hvilke farger på bordet, hvem skal bake kakene og hva med invitasjoner? For ikke å snakke om bilder og takkekort?

Slapp av, den følelsen kan bli intens, men er absolutt helt normal. Det ER mye som skal bestilles, ordnes og huskes! Men jeg kan hjelpe deg med å i hvert fall sjekke av ett viktig punkt på listen: få tatt de flotte bildene, lage takkekort og kanskje bestille bilder på veggen både til dere selv og til besteforeldre?

Alt du trenger å gjøre er å booke tid, og ta med deg ungdommen din i finstasen, så ordner jeg resten! 🙂

 

Så hva skjer på en konfirmantfotografering?

Jeg synes det er viktig å ta oss god nok tid, og møtes vi ute går vi ofte en liten runde og fotograferer på noen ulike steder. Da tar det som oftest 1- 1,5 time. Jeg oppfordrer til å ta med to ulike antrekk, og det er klart at det bidrar til at det tar den tiden det tar. Jeg ønsker ikke skynde meg for å rekke flest mulig kunder, men heller ha god tid til hver eneste ungdom. «Magien» oppstår ofte når vi har holdt på en stund, da løsner det litt og det blir artigere og artigere når vi nærmer oss slutten!

Noen ganger fotograferer vi både ute og inne også  – vi møtes ute og drar deretter til studioet, da tar det omtrent to timer til sammen. Det koster ikke noe ekstra.

Fotograferinger med bare ett antrekk, eller i studio tar som regel kortere tid.

Men alt er opp til hva dere har lyst til, og hvor ivrig ungdommen er på seansen (eller ikke!). Men ikke fortvil, vi får til fine bilder på kort tid også!

Er konfirmanten din ivrig og gleder seg? Herlig! Det gjør jeg også.
Eller vil han/hun helst slippe å bli fotografert…? Slapp av! Det er veldig vanlig, og jeg gjør det jeg kan for at det skal gå raskere og så smidig som mulig.

 

[tg_gallery_slider gallery_id=»1719″]

Swipe for flere bilder

Etter fotograferingen

Nå skal bildene sorteres og redigeres, og når jeg har gjort det avtaler vi en tid for bildevisning. Deretter sender jeg dere en link til et digitalt galleri med prøvebildene. Da kan dere se på de og tenke litt på hvilke dere liker best og om dere har noen ønsker til takkekortene, til bilde på veggen eller julegaver til besteforeldre/tanter og onkler. Det er 20% rabatt på alle bildeprodukter på visningen (gjelder ikke takkekort og digitale filer). Men husk at det ikke er noen kjøpeplikt på visning; jeg oppbevarer bildene i 10 år og dere kan bestille når som helst innen det.

Så er du klar for å krysse av for et punkt på sjekklisten? Bestill time til fotografering her!

Fotograf Vibeke S. Myren

Portrett, bedrift- og reklamefotograf I Trondheim & Malvik